تولید “گل‌محمدی” ظرفیتی برای اشتغال و درآمد

شناسه : 20722 ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۱۱ منبع : مهر
خرداد که از راه می‌رسد عطر گل و گلاب در گلستان‌های لرستان به خصوص شهرستان الیگودرز می‌پیچد، ظرفیتی که در حوزه اشتغال و درآمد می‌تواند مورد توجه جدی قرار بگیرد.
تولید “گل‌محمدی” ظرفیتی برای اشتغال و درآمد
پ
پ

ماژین‌نیوز، با فرا رسیدن خرداد ماه، عطر گل و گلاب در مزارع لرستان می‌پیچید، شرایط ویژه اقلیمی و آبی و خاکی، این استان را برای تولید گل محمدی مستعد کرده به طوری که هفت شهرستان لرستان ظرفیت تولید این گل را دارند.

پیچیدن عطر گل محمدی در گلستان‌های لرستان

برای «گل دهی» گل محمدی دمای بین ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد نیاز بوده که این دما در فصل «گل دهی» و برداشت گل محمدی لرستان به خوبی تأمین می‌شود و همین عامل باعث می‌شود که گل محمدی در گلستان‌های سطح استان لرستان از نظر رنگ، اسانس، میزان مواد معطره و موثره از کیفیت بسیار خوب و بالایی برخوردار باشد.

مقاومت در برابر خشکی، اشتغال بالا، هزینه کم و بازدهی بالا و پرورش در اراضی کم بازده، گل محمدی را در لرستان اقتصادی کرده است، این گل نیاز کودی و آبی بسیار کمی دارد و هر هکتار می‌تواند زمینه اشتغال ۲۱ نفر در استان را فراهم کند.

کاشت ۶۰۰ هکتار گل محمدی در الیگودرز

مرتضی سعیدی‌فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان الیگودرز در این رابطه گفت: گل محمدی شهرستان الیگودرز از لحاظ بو، رنگ، اسانس و گلاب‌گیری، در سطح مطلوبی است.

وی با بیان اینکه میزان کاشت گل محمدی در شهرستان الیگودرز حدود ۶۰۰ هکتار است افزود: فصل برداشت گل محمدی در این شهرستان از اوایل خردادماه تا اوایل تیرماه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان الیگودرز بیان داشت: اگر میانگین را در سطح ۶۰۰ هکتار در نظر بگیریم، حدود هفت تا هشت هزار نفر در این یک ماه مشغول به گل چیدن هستند.

سعیدی‌فر تصریح کرد: با توجه به صرفه اقتصادی که گل محمدی در شهرستان دارد، در راستای تشویق کشاورزان و بهره‌بردارانی که در این حوزه کار کنند، سالانه ۱۰۰ هکتار گل محمدی را به صورت رایگان می‌توانیم در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

«گایکان» قطب پرورش گیاهان زینتی

سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه گفت: شهرستان الیگودرز طبق آخرین سرشماری با جمعیتی حدود ۸۰ هزار نفر بعد از خرم‌آباد، بروجرد، دورود و کوهدشت پنجمین شهر پرجمعیت لرستان است.

وی با بیان اینکه شهرستان الیگودرز دارای ۶۱ هزار هکتار اراضی دیم و آبی است، تصریح کرد: سطح زیر کشت باغات و گیاهان دارویی این شهرستان بالغ بر ۳۷۶۲ هکتار است.

وی با اشاره به اینکه روستای گایکان دارای ۲۶۴ خانوار و جمعیت حدود ۹۰۰ نفر است، افزود: در روستای گایکان انواع گل رز ایرانی و هلندی، انواع درختچه‌های زینتی، گل‌های رونده و گیاهان دارویی شامل نهال گل محمدی، اسطوخودوس، رزماری، به لیمو و مریم گلی و همچنین تولید بذر و نشای حدود ۲۰ گونه گل فصلی پرورش می‌یابد.

تولید ۲ میلیون بوته نهال گل محمدی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه تولید سالانه یک تن بذر انواع گل‌های فصلی، تولید حدود ۴ میلیون بوته گل رز، ۲ میلیون بوته نهال گل محمدی و سایر گیاهان دارویی، یک میلیون درختچه زینتی شامل زرشک و انواع یاس، تعداد ۲۰۰ گلخانه نیمه صنعتی و سنتی از جمله استعدادهای این روستا است؛ یادآور شد: تعداد نیروهای فعال در این گلخانه‌ها ۶۰۰ نفر به صورت دائم است که در زمان پیک کاری مثل زمان قلمه‌زنی و گلدان‌گیری ۳۰۰ نفر از حاشیه شهر الیگودرز جهت کار به این روستا مراجعه می‌کنند.

شاهرخی خاطرنشان کرد: این روستا در زمینه پرورش و تکثیر گل و گیاهان زینتی پیشرو بوده و دارای بزرگترین و پر تعدادترین گلخانه در سطح استان و قطب پرورش و صادرات گل‌های زینتی به ویژه انواع گل رز است.

پایان‌خبر/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.